KAUÇUKSAN YER KAPLAMALARI 0216 482 94 34

KAUÇUKSAN ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKLARI ÜRETİMİ 0216 482 94 34 KURTKÖY-PENDİK İSTANBUL 400 x 400 mm ölçülerinde 15-20-25-30-40 mmkalınlıkta karo çeşitli renklerde imal edilen bu ürünün yanısıra 500 x 500 mm kalınlıkta üretilmektedir. Altı siyah granül üstü renkli EPDM olarakta üretilebilir. ***Stoklarımızda 6000 metre kauçuk hazırdır. ***Kauçuk halılar da mevcuttur.

9 Mayıs 2012 Çarşamba

kauçuk, kauçuk kaplama, oyun parkları zemin kaplama, zemin kaplama, zemin kauçuğu, 02164829434 çocuk parkı kauçuk kaplama 02164829434 Zemin Kaplama - Kauçuk Zemin Kaplama, Kauçuk Kaplama, 02164829434 Zemin,Zemin kaplama, Epdm Zemin Kaplama,Kauçuk Kaplama,05439114920 dış mekan kaplamaları, dış mekan, kauçuk kaplama, oyun parkları kaplama çocuk parkları zemin kaplama 02164829434 oyun parkı kauçuk kaplama firmaları


Zemin - Zemin Kaplama - Kauçuk Zemin Kaplama, Kauçuk Kaplama, 02164829434 Zemin,Zemin kaplama, Epdm Zemin Kaplama,Kauçuk Kaplama,05439114920 dış mekan kaplamaları, dış mekan, kauçuk kaplama, oyun parkları kaplama çocuk parkları zemin kaplama 02164829434 oyun parkı kauçuk kaplama firmaları

KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 1
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 2
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 3
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 4
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 5
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 6
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 7
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 8
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 9
KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920, resim 10

KAUÇUK KAPLAMA KAUÇUK ZEMİN KAPLAMA KAUÇUKSAN YER KAUÇUK KAPLAMA 05439114920

Tedarikçi Şirket: KAUÇUK SAN LTD.ŞTİ
Fiyat: 
21 TL/ad.
stokta var
40x40 karo kauçuk üretimi yapıyoruz KAUÇUKSAN LTD ŞTİ. 0535 935 61 81 0543 911 49 20 kaucuksanltd@gmail.com kaucuksanltd@yahoo.com.tr

İletişim Bilgileri

Telefon numarası: +90 (216) 482943
            +90 (543) 9114920      
Adres: KURTKÖY SANAYİ SİTESİ B-BLOK NO:13 PENDİK, İstanbul, İstanbul, 34920, Türkiye

Ürün ile ilgili detaylı bilgi

KAUÇUK NEDİR??
Kauçuk, bitki özsuyundan elde edilen bir lif. Doğal kauçuk, ağaçların özsuyundan yapılır. Sentetik kauçuk, kimyasal endüstri tarafından yağdan üretilir. Her iki tür de çok yönlü maddelerdir.
Brezilya, Seylan, Meksika, Cava Adası, Orta ve Doğu Afrika'da yetişir. Yüzlerce yıldan beri, doğal kauçuk, kauçuk ağacına çizikler atmak suretiyle süt halinde akan içindeki özsuyu toplayarak, bu suyu kurumaya ve sertleşmeye bıraktıktan sonra çeşitli muamelelerle kullanılacak hale getirme şeklinde elde edilmektedir. 20. yüzyıl boyunca, kimyadaki ilerlemeler, yağdaki kauçuğun kullanılarak suni versiyonunun yapılmasına imkân tanıdı. Her yıl üretilen 18 milyon ton kauçuğun 2/3'si sentetiktir.
KULLANIM ALANLARI
Ham kauçuğa lateks denir. Pamuk veya viskonla karıştırılarak, kemer korse, lastik çorap (varis çorabı) yapımında kullanılır. Kauçuk, giysi, hortum ve lastik yapmak için esnek bir maddeye dönüştürülebilir. Kauçuğun emici özellikleri, onu otomobil süspansiyonunda kullanışlı madde yapar. Kauçuk aynı zamanda endüstriyel maddelerin titreşimlerini de azaltır.
Ayrıca kauçuktan su geçirmezlik apresinde de faydalanılır. Kauçuk suya dayanıklı olduğu için, dalgıç giysilerinde, yağmurluklarda ve tıbbi tüplemede kullanılır. Kauçuk iyi bir elektrik izolatörüdür ve genellikle elektrik telleri kaplamada kullanılır. Kauçuk, milyonlarca hava kabarcığından oluşan köpük hale dönüştürülebilir. Bu köpüğe kalıp verilip, sünger ve yastık gibi çok sayıda hafif ürün elde edilebilir.
Oto iç ve dış lastiği,kükürt katılarak esnekliği azaltılan sertliği artan kauçuğun “ebonit” hali,kablolar, kaplamalar, bu ham maddenin endüstri alanındaki en yaygın ve en önemli kullanılışlarıdır.
Kauçuk uzun ve ince bir ağaçtır. Sıcak ve bol yağışlı bölgelerde yetişir. Tropik bölgeler, zaman zaman esen sert rüzgarlar nedeniyle bu ağacın yetiştirilmesi için uygun bir ortam sayılmaz. Ağacın gövdesi açık renk ve düzdür. Uzunluğu ortalama 20-25 metreyi, gövdesinin çevresi de 75-100 santimi bulur. Ağaç Temmuz, Ağustos aylarında çiçeklenir. Çiçeği açık yeşil renktedir. Sıvı halindeki kauçuk sütü,ağacın gövdesi ile kabuğu arasındadır. Süte benzeyişi dolayısıyla,Latince “süt” anlamına “latex” kelimesiyle tanımlanır. Ağaç 5 yaşına kadar az kauçuk verir,en verimli çağı 7-12 yaş arasıdır. Ham kauçuk almak için, ağacın kabuğu yarılır. Buradan alınan-özel kaplarda toplanan -kauçuk sütü,aynı durumda saklanabilmek için amonyak, formaldehit ve sodyum fosfat katılarak işlem görür. Kauçuğun ayrılması, ayrıştırılması amacıyla, belirli yerlerde bol duman verecek ateşler yakılır. Uzun sopalara tutturulmuş levhalar,kauçuk sütüne batırıldıktan sonra dumana tutulur. Levhadaki kauçuk 20-30 gram kadar olunca,kesilip levhadan alınır. Bir süre havada kurumaya bırakılır. Ardından, değişik hızlarda dönen demir silindirler arasından geçirilerek suyla yıkanır. Böylece, yassı, yüzeyi pürüzlü “krep kauçuk” elde edilmiş olur.
Esnek bir cisim olan kauçuk ısıtılınca yumuşar, 180°de yapışkan bir hal alır. 220° de erir. Damıtılması bu dereceden sonra başlar. Damıtılmadan elde edilen ürün, akıcı, yağımsı görünüşte bir sıvıdır. Buna “kauçuk yağı” adı verilir ve kauçuğun en iyi çözücüsüdür.
Havadan oksijen almak,kauçuk için en zararlı etkidir.Işık etkisi bu olayı arttırır. Kauçuğun fiziksel özellikleri, esnekliği,plastik durum alabilmesi ve elektrik akımını yalıtmasıdır.
Başka türlü söylemek gerekirse,elektrik akımı için “iletken” değildir. Bu yüzden,elektriğe karşı “izolasyon- yalıtma -tecrit” uygulamalarında geniş ölçüde kullanılır.
Kauçuk Nedir: Sıcak yerlerde yetişen kauçuk ağaçlarından elde edilen sütten çıkarılan bir madde.Kauçuk ağaçlarının gövdelerinin bıçakla çizildiği zaman lateks denilen bir süt akar. Kauçuk, bu sütün içinde çok ufak tanecikler halinde ortalama, olarak % 25-30 oranında bulunur. Bu süt, asetik asitle muamele edildiğinde kauçuk ayrılır. Buna ham kauçuk adı verilir. Bu ham kauçuk, yıkama makineleriyle temizlenir ve yoğuludur. Soğukta kırılan, sıcakta yapışan bir durum alır. Kükürtle vulkanize edildikten sonra endüstride kullanılır.
Kauçuk, bugünkü endüstrinin önemli maddelerinden biridir. Motorlu – motorsuz taşıt araçlarının tekerlekleri, çeşitli yağmurluklar, ayakkabılar, elektrikçilikte en önemli izolalar, düğme, tarak, kalem gibi maddeler, yapıştırma solüsyonları, vernikler, kauçukun endüstriye uygulama şekilleridir.
Doğal kauçuğun bu kadar çok kullanılması sebebi ile, kauçuğu çok ucuz ve bol miktarda elde edebilmek için 1906 yılında Almanlar tarafından sentetik (yapay) kauçuk elde edilmiştir.
Tags:düğme izolalar kalem kauçuk kauçuk anlamı nedir kauçuk hakkında bilgi nedir kauçuk ile alakalı bilgi kauçuk ile ilgili bilgi kauçuk ne deme kkauçuk ne demektir kauçuk nedir kauçuk nedir hakkında bilgikauçuk nedir vikipedikauçuk neye denirkauçuk sözlük anlamı nedir tarak vernikler yapıştırma solüsyonları
Kauçuk aslında bir ağaç adıdır. Bu ağacın kendisinden ve özsuyu olan lateksinden elde edilen maddeler endüstride kullanım sahası bulmuştur. Son yıllarda tabii kauçuğun yanı sıra sentetik kauçuğun da üretilmesi ile pek çok kauçuk türü ortaya çıkmıştır. Kauçuğun en önemli özelliği yüksek bir elastikiyete sahip olması yani yeniden eski haline dönebilen bir uzayabilirliğinin olmasıdır. Kauçuk işleme endüstrisinin gelişmesinin ve hemen her sektörde kullanılmasının temelinde de bu vardır. Tüm dünyada yıllık 15 milyon tonun üstünde kauçuk üretilir; bunun yaklaşık üçte biri doğal kauçuktur. Kalanı, petrolden elde edilen kimyasal maddelerle yapılan yapay (sentetik) kauçuktur.
Doğal kauçuk kauçuk ağacının (Hevea brasiliensis) kabuğundan akan sütümsü özsudan (lateks) elde edilir. Bu ağacın en iyi yetiştirildiği bölgeler ekvatorun çevresidir. Doğal kauçuk yetiştiren başlıca ülkeler; Brezilya, Nijerya, Liberya, Zaire, Güney Hindistan, Sri Lanka, Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler’dir. Doğal kauçuk üretimi plantasyonların (büyük çiftlikler) yanı sıra küçük çiftliklerde gerçekleşmektedir. Yapay kauçuk ise, çoğu ülkede petrol arıtma sistemlerinin yakınlarında kurulan fabrikalarda üretilir. U.S.A. başta olmak üzere en çok Japonya, Almanya ve Fransa’da üretilmektedir. 100’ün üzerinde değişik yapay kauçuk türü vardır. Kauçuk esnek bir maddedir; gerildiğinde kendinin birkaç katı kadar uzatılabilir yada sıkıştırıldığında biçimi değiştirilebilir, ama serbest bırakıldığı zaman gene başlangıçtaki biçim ve boyutlarını alır.
KAUÇUK ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
Nitril kauçuk (NBR) Keçe uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilen, yağ ve greslere dayanıklı, genel amaçlı malzemedir. Yakıtlar ve sanayi sıvıları için değişik karışımlar bulunur. Gilikol esaslı fren yağlarına ve EP katkılı yağlara direnci zayıftır. Nitril kauçuk tipik olarak -40° C ile 105° C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır, aralıklı çalışmalarda 120° C'ye kadar dayanıklıdır. Fiyat/fonksiyon dengesi yönünden tercih edilir. Conta üretimlerinde, mantar dolgulu nitril karışımları kullanılır. Bu malzemelerin dayanım özellikleri standart nitril gibidir. Mantarın varlığı ayrıca sıkışabilirlik (hacimsel küçülebilme) özelliği kazandırır. Mantarlı nitril, ancak statik uygulamalarda kullanım alanı bulur.
Poliakrilik kauçuk (ACM)
Yüksek sıcaklıklarda ve EP katkılı yağlarda nitril kauçuğa göre daha dayanıklıdır. Genellikle 150° C'ye kadar kullanılır. Ozon direnci iyidir. Yakıt direnci ve düşük sıcaklık dayanımı zayıftır (-30 °C min.) Özellikle dişli kutusu keçelerinde kullanılmaktadır.
Silikon kauçuk (MQ, VMQ, PVMQ)
-60° C ile 200° C sıcaklıklar arasında kullanılır. Aralıklı olarak 250° C'ye kadar dayanıklıdır. Başlıca kullanım alanı krank keçeleridir. Esneklik özelliği, hava direnci ve ozon dayanımı yüksektir. Yakıtlarda, EP katkılı yağlarda ve yüksek mekanik özellikler gerektiren uygulamalarda önerilmez.
Florokarbon kauçuk (FKM)
-30° C ile 220° C sıcaklıklar arasında kullanılabilir. Gres, yağ, yakıt, çözücü ve kimyasal maddelerin büyük çoğunluğuna dayanıklıdır. Yüksek sıcaklık ve yüksek devirli ortamlarda ve krank keçelerinde kullanılır, ancak pahalı malzemedir. Keton, amin, ester, eter içeren akışkanlara dayanımı iyi değildir.
Etilen propilen kauçuk (EPM, EPDM)
-40° C ile 150° C arasında kullanılabilir. Fosfat ester akışkanlara, glikol esaslı fren yağlarına, su buharına, ozona ve hava koşullarına direnci iyidir. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlar için uygun değildir.
Stiren butadien kauçuk (SBR)
Glikol esaslı fren yağlarına, asit ve bazlara, alkole karşı dirençlidir. Bu malzeme -50° C ile 100° C arasında kullanılır. Yakıtlar ve petrol esaslı yağlara dayanıklı değildir.
Tabii kauçuk (NR)
Kullanma sıcaklığı aralığı -60° C ile 90° C'dir. Ortam dayanımı yönünden SBR ile benzer özellikler gösterir. Yüksek esneklik ve mekanik özellikler gerektiren yerlerde kullanılır.
Politetrafloroetilen (PTFE)
Sanayide kullanılan hemen hemen tüm kimyasal maddelere dayanıklı bir plastik malzemedir. -260° C ile 260° C arasında kullanım alanları vardır. Sürtünme katsayısı en düşük katı maddedir. Yapışma özelliği göstermez, yağlamasız yatak malzemesidir. Bazı tipleri çok iyi elektrik yalıtkanıdır. Uygulama alanına göre saf, cam elyaflı, karbonlu, grafitli, bronzlu, molibden sülfürlü PTFE kullanılır.
Poliamid (PA)
Yaygın olarak "naylon" diye bilinir. -20° C ile 90° C arasında kullanılabilir. Özel tiplerinde kullanım sınırı 140° C'ye kadar çıkabilir. Sürtünme ve aşınma özellikleri çok iyidir. Yağlara, yakıtlara, esterlere, ketonlara karşı dayanıklıdır.
Hidrojene nitril kauçuk (HNBR)
Hidrojene nitril kauçuk NBR polimerlerinden türetilir. Bu şekilde hazırlanan malzemelerin özellikleri yüksek mekanik güçleri ve aşınmaya karşı daha dayanıklı olmalarıdır. Ortam dayanıklılığı NBR'ninki gibidir. Kullanım sınırı 150ºC'dir.
KAUÇUKSAN LTD ŞTİ.
            0216 482 94 34      
            0543 911 49 20      
kaucuksanltd@gmail.com
kaucuksanltd@yahoo.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder